Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Rewind: [1993-2008]


Προσαγωγες, ξυλο, βρισιες και αιμα. Πολυ αιμα. Ζωες που χανονται και δεν σημαινουν τιποτα περα απο ευκαιρια για αλληλοκατηγοριες και γκετο-ποιηση του καθενος απο μας. Γιατι πρεπει να ανηκουμε καπου. Γιατι αν πισευεις τη μια αποψη εισαι επισημα και με τη βουλα εχθρος της αντιθετης αποψης. Τι υπακουα που καταφερνουμνε να χωριστουμε σε μικρα, φανατισμενα στρατοπεδα. Ολα ειναι τοσο απλα στην απλοικη λογικη των ακουστικων και εντυπων μεσων.

Αυτοι που κατεβαινουν στις ποριες τα σπανε.

Αυτοι που τα σπανε ειναι εγκληματιες.

Αυτοι που φορανε στολη ειναι ανεγκεφαλα ορνια που αυθαιρετουν.

Αυτοι που ειναι υπερ του ασυλου ειναι αναρχικοι-μπαχαλαδες.

Αυτοι που πανε στα Εξαρχεια ειναι περιθωριακοι.

Αυτοι που υποστηριζουν το εν-νομο κρατος ειναι δεξιοι φασιστες.

Αυτοι που ειναι κατα της υπαρξης θεσμοθετημενης εξουσιας ειναι ονειροπολοι αριστεροι.

Ο ενας καταφερεται ενατια στον αλλο, ενω ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει καποιος πως το στρατοπεδο μας ειναι "ενα" και ο καλυτερος τροπος να κερδισεις εναν πολεμο ειναι να διασπασεις τον αντιπαλο σε μικρα μικρα κομματια. Αυτο κανουν καποιοι που ισως δεν θελουν αλλο κοσμο στους δρομους. Που σε βολευουν στη χρυση μεσοαστικη σου μετριοτητα. Το να συλλαβεις τους λιγοστους εγκληματιες των δρομων, το να κλεισεις τους λιγοστους διεφθαρμενους εξουσιαστες στις φυλακες, το να αποδωσεις δικαιοσυνη για το θανατο καθε 15χρονου ειναι ο ευκολος και αυτονοητος δρομος. Το να μην αφησεις να ξυλοκοπηθει ο Πρυτανης και να διασφαλισεις το ασυλο, το να διωξεις ολους τους ασφαλιτες που δουλεια τους ειναι η προσαγωγη μερικων ασχετων για να φανουν στα ματια του κοσμου ειναι η προφανης λυση. Το γιατι δεν γινεται αυτο θα το καταλαβουμε πολυ μετα.

Προς το παρον δεν εχεις παρα να καθεσαι στη μεση ακουγοντας καθε βλακεια, καθε ηλιθιοτητα και καθε αναλυση του κωλου χωρις να μιλας. Γιατι στο δικο μου μυαλο τουλαχιστον ολα ειναι τοσο παιδικα απλα.

Ποιος μας επεισε πως εχουμε να χωρισουμε κατι με τους γυρω μας? Πως οσο κι αν διαφωνουμε με αποψεις και γνωμες το συμφερον Σας δεν ειναι και συμφερον Μας? Ποιος στ' αληθεια δεν βρισκει τα Εξαρχεια με την πανεμορφη αυτοσχεδια πλατεια τους τοσο ομορφα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: