Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

P*I*G*S

Μιλουσα με μια φιλη τις προαλλες και μου ελεγε το αγχος της να παει στη δουλεια ενω ηταν σε ημιπεθαμενη κατασταση λογω ενος προβλημαυος υγειας, γιατι λεει οι ωρομισθιοι δεν δικαιουνται αδεια για κανεναν λογο και δεν θα της κολληθουν ενσημα. Της ειπα πως δεν χρειαζεται να ανησυχει γιατι δεν υπαρχει περιπτωση η δικη μας γενια να παρει συνταξη. Ή να προλαβει να βγει στη συνταξη. Δηλαδη ας μιλησουμε με μαθηματικα. Ο μεσος ορος ηλικιας ειναι τα 75. Στη συνταξη βγαινεις πλεον στα 65. Μεχρι να φτασουμε εμεις εξηντα πεντε το οριο θα εχει παει εξηντα οχτω. Οι πολιτικοι [και οι βασιλεις] εξαιτιας μιας μεταλλαξης στα γονιδια τους  εχουν το ηλικιακο συστημα του Μαστερ Γιοντα, οποτε δεν τους πολυκαιει ενας χρονος πανω ενας κατω. Δηλαδη στην καλυτερη περιπτωση να σκας τωρα και να χαλας τον υπνο σου ωστε οταν θα εχεις αρθριτικα μεχρι και στο νυχι, ημικρανιες, καρδιακες ανεπαρκειες και μειον ενα νεφρι να μπορεσεις να χαρεις ξεγνοιαστος τα τελευταια εφτα χρονια της ζωης σου στις ξωτικες Μαλβιδες με τα πεντακοσια ευρω που θα παιρνεις το μηνα [πλακα πλακα εκει παιζει να ζεις πιο ανετα μ' αυτα τα λεφτα] δεν υπαρχει λογος.

Εκτος των αλλων με τα φαγητα που τρωμε τιγκα στο φυτοφαρμακο, ειδικα κατασκευασμενο ωστε να ειναι φιλικο στο περιβαλλον και κυριως στον ανθρωπο με τις εκατο νεκροκεφαλες στο μπουκαλακι, με ολα τα αγχη, τους ρυπους, τα καυσαερια, τους νεους σουπερ ντουπερ ιους που κυκλοφορουν στις παγκοσμιες ουρμπαν πασαρελες, τη ραδιενεργεια απο κινητα και υπολογιστες δεν μας βλεπω να πιανουμε τον μεσο ορο. Ασε που ειναι και αυτη η οικολογικη συνειδηση μας με αποτελεσμα το νερο λιγο να λιγοστευει, οι παγοι να περνανε απο σολαριουμ, το φαγητο να μην φτανει, τα χημικα να εχουν κανει το οζον κεφαλογραβιερα. Αλλα δεν υπαρχει λογος να ειμαστε κλαψιαρηδες και να βλεπουμε το ποτηρι μισοαδειο. Για καθε νεο καρκινο θα βγουν χιλιες χειρουργικες τεχνικες, νεα εργαλεια, νεες ακτινοβολιες με ονοματα ως το ωμεγα, θεραπειες που θα μας σωζουν ωστε να συνεχισουμε να τρωμε το σπανακι που εχει γευση γραδιεκλο [αυτη η απροσδιοριστη αντιρατσιστικη γευση που εχουν ολα τα φαγητα ωστε να μην μενει κανενα παραπονεμενα αφαγωτο]. Και αντι για το ανυπαρκτο παρκο, τα φυτα με το ικτερικο χρωμα και τα μαραμενα γρασιδια ωραιοτατες κεφαλες τεχνητης νοημοσυνης που θα μπορεις να κανεις εικονικες βολτες χωρις να ιδρωνεις σαν το γαιδουρι, χωρις να πονανε τα ποδια σου και με χρωματα πολυ πιο ζωηρα και φωτεινα απο τα πραγματικα. 

Κι ενω γινεται της πουτανας [της μεταφορικης] το καγκελο οι περισσοτεροι ασχολουνται με την κυριολεκτικη πουτανα που μεταξυ μας δεν ειναι καν καλη στη δουλεια της [ενα αντιερωτικ εμετικ πραγμα] και τα αρθρα δευτεροκλασατων αλλοδαπων περιοδικων. Ξυπνησε μεσα στις καρδιες των Ελληνων το αισθημα αγαπης για την πατριδα, ειδανε το οραμα του προπαππου τους Σοφοκλη και Περικλη και Μεγα Αλεξανδρου [γιατι ολοι οι Ελληνες ειναι γενετικα παιδια καποιου σπουδαιου Ελληνα Αρχαιου, δεν υπαρχει αμφιβολια περι τουτου και μαλιστα φερουν ακριβως την ιδια διανοια, πανομοιοτυπο ταλεντο με τον μεγαλο παππου τους] και θυμηθηκανε ξανα γιατι ειμαστε τοσο γαματο εθνος παρολο που τα τελευταια δυο χιλιαδες χρονια δεν εχουμε παραγει τιποτα σε κανεναν τομεα με ελαχιστοτατες εξαιρεσεις. Ξεχασανε για λιγο πως ο ενας προσπαθει να βγαλει το ματι τ' αλλουνου, πως σημασια δεν εχει Εγω να παω μπροστα, αλλα να παει ο διπλανος μου πισω για να μην νιωθω κομπλεξικα [γιατι ο αλλος που δουλευει σαν δουλος και εχει τρεις επιχειρησεις φταιει που νιωθω εγω κομπλεξικα], ξεχναει πως ολοι ειναι κλεφτες και μπαρμπακορωνιωτες μεχρι να  αρχισω εγω να κλεβω ή να βαλω μεσον γιατι δεν γινεται αλλιως. Το πιο τραγελαφικο ειναι βεβαια που βγαινουν τα ακροδεξια φυντανια της Γερμανιας και προτεινουν να πουλησουμε κανα νησι και  μετα βγαινουν οι εδω και οριονται. Γιατι ειναι πολυ λογικο να παρεις στα σοβαρα μια τετοια προταση. Και κανεις δεν συζηταει πως καταληξαμε εδω. Τι ακριβως συμβαινει. Και πως θα γινει να βγουμε απο την κριση. Τα λεφτα που εφαγαν οι σκανδαλοπρωτραγωνιστες--και αλλοι που δεν μαθαμε--δεν ειναι θεμα. Η φορολογιση της εκκλησιας δεν ειναι θεμα. Οχι. Θα πρεπει εγω και εσυ και ολοι οι Ελληνες χερι χερι να κανουμε το καλυτερο για τη χωρα μας με αυταπαρνηση και υπομονη και καρτερια. Για ενα καλυτερ μελλον για τα ανυπαρκτα παιδια μας.

Με καποιο τροπο οι φωστηρες της Ευρωπης θα βοηθησουν [οχι απο αλτρουιστικα ενστικτα σαφως] να βγουνε τα "γουρουνια" της Ευρωπης απο τη λασπη aka Portugal, Ireland, Greece, Spain. Μικροεπιχειρησεις θα κλεισουνε. Κοσμος θα μεινει ανεργος. Οι ηδη ανεργοι θα εξακολουθησουν να μενουν ανεργοι. Το απισχασμενο κοινωνικο κρατος θα γινει ακομη πιο αδυνατο. Κοσμος θα πλακωνεται. Μερικοι θα αυτοκτονησουνε απ' την απελπισια. Οι εχοντας σωας τας φρενας θα αποδημησουνε και θα ερχονται για ωραιοτατες διακοπες. Και το φωτοροματζο "Ωραια Ελλας" θα εξακολουθησει να εκδιδεται στον αιωνα τον απαντα. Τα ονοματα των πολιτικων πρωταγωνιστων τα ιδια, τα πανεπιστημια μας σκατα, τα νοσοκομεια μας ενα χαος και μεις να αλληλοφαγωνομαστε για οποια βλακεια μπορουμε να σκεφτουμε. Αυτο βεβαια στην ψυχιατρικη το λενε και "μεταθεση".

2 σχόλια:

sylfaen είπε...

Mαρια - Ηλεκτρα
μπορω να σου κλεψω αυτο το κειμενο;

τα λες πολυ καλα...κοιτα τι χανω οταν αργω να μπω στα blog.

καλη ανταμωση και παλι

Sophey-Franny είπε...

enneitai :)

kali adamwsh sthn omorfh poli sas--filia